Senaste jobb

Projektanställning september 2014 tom december 2015 som mjukvaruutvecklare med WPF/.NET på Halda AB i Västerås. Vi jobbar i ett agilt team och använder oss av Team Foundation och SCRUM, vilket jag tycker är ett bra och effektivt sätt att arbeta på. Projektet inkluderar en större applikation samt ett antal services och datahantering med MS-SQL. Arbetsuppgifter har vart allt från att skapa nya vyer och modeller, rätta gammal kod, skriva SQL-script och testa funktioner.

Har tidigare jobbat ca 2,5 år som webbutvecklare på Hypernode AB i Västerås och Stockholm. I tjänsten har jag varit involverad i diverse EPiServer-projekt. Bland annat som konsult där jag varit med och förvaltat/supportat LRF-koncernens webbar under ca ett år. Hos LRF var jag med och tog fram en ny webb för Svenskt Sigill men det största arbetet var felsökning och rättning av de befintliga webbarna (lrf.se, lrfkonsult.se, lrfsamkop.se, macklean.se, sanga-saby.se samt ett intranät). Ett annat projekt jag deltog i var att ta fram ett auktions-system som används på icakuriren.se och husohem.se.

Akademiska Meriter

Kandidatexamen med huvudämne Datavetenskap vid Mälardalens Högskola 2011

Datavetenskapligt Program med inriktning Spel, 180p, som inkluderar kunskaper inom flera olika programmeringsspråk som C/C++ men framför allt C#, samt webbdesign och interaktionsdesign, linjär algebra och diskret matematik med mera.

Fullständig lista på kurser

Wenströmska Gymnasiet i Västerås: Elprogrammet, 3år med inriktning Datoriserad Produktion och Service. Utökat program. 1995/1996-1997/1998

Kunskaper

Goda kunskaper: C# HTML WPF/XAML ASP.NET XNA 4.0 JavaScript EPiServer CMS6 jQuery SQL

Grundläggande kunskaper: C/C++ F# Java SilverLight Linux

Utvecklingsmiljöer och programvaror: Visual Studio MS SQL Server Adobe Photoshop MS Expression Studio 3D Studio MAX MS Office

Projekt inom programmering/grafik

Settlers Online Calculator - Ett hjälpvertyg till spelet Settlers Online

www.svensktsigill.se - Ny webb för Svenskt Sigill i EPiServer.

Support & förvaltning av LRF-koncernen alla externa webbar samt intranät. (lrf.se, lrfkonsult.se, lrfsamkop.se, macklean.se, sanga-saby.se, svensktsigill.se mm) (EPiServer/.NET/C#)

Auktionssystem på www.icakuriren.se & www.husohem.se (EPiServer/.NET/C#)

Container Madness - Projektet var ett samarbete mellan ABB Crane Systems och byBrick Interface AB där jag gjorde ett spel som simulerar en containerkran. Skrivet i C# och XNA för XBOX360 & PC. Examensarbete under 20 veckor på halvfart.

Zac Zombie – 2D platformsspel inklusive leveleditor, skrivet i C# och XNA för XBOX360 & PC. Individuellt projekt under 20 veckor.

The women of Tuna - Samarbete med Västmanlands Länsmuseum, vi gjorde ett spel för ett Multi-Touch-bord som var ett informativt spel med anknytning till en utställning, grupparbete om 7 personer under 10 veckor.

12th Player – Fullt fungerande online fotbollsmanagerspel skrivet i ASP.NET & C#, grupparbete om 5 personer under 20 veckor.

Coingrabber – Enkelt 2D platformsspel skrivet i C och Allegro under grundläggande C-kurs.

Coingrabber 2 – Enkelt 2D platformsspel skrivet i C# och XNA under grundläggande C# -kurs.

Space Shooter – Klassiskt Space Invaders-liknande spel skrivet i C++ och Allegro, grupparbete om 2 personer under avancerad C++ kurs.

Piratskepp – Projekt i 3D-Modellering.

Dokument/Bilder/Filmer för ovanstående projekt

Språk

Flytande: Svenska, Engelska

Grundläggande: Tyska

Körkort

B

Arbetslivserfarenhet

Tidigare jobb:

Webbutvecklare .NET/C#/HTML/JavaScript & EPiServer på Hypernode AB 2011-11 tom 2014-03-19

Examensarbete, programmering på byBrick Interface AB 6 månader på halvfart våren 2011.

Servicemontör, elektronik/finmekanik på Västerås Finmekaniska AB 1998-1999 samt 2000-2007.

Servicemontör/Tekniker, datorer på Teli Service AB. Projektanställning 1999.

Övrigt om Niklas Nolte

Fritiden spenderar jag helst med min familj och mina hundar, hemma eller i vår sommarstuga. Jag är ofta ute i naturen och fiskar eller fotograferar djur och natur. När det finns tid över brukar jag utveckla lite egna programmeringsprojekt, mestadels olika små spel. Matlagning är också nånting jag gärna sysslar med.